Wandgrimeurs

Actueel

Nieuws

Polycarbonaat platen vergroten de veiligheid Lokaal nieuws maandag 17 oktober 2022

Polycarbonaat platen vergroten de veiligheid

Polycarbonaat platen, afgekort PC platen, worden steeds vaker ingezet als inbraakwerende beglazing door zowel bedrijven als particulieren. De toenemende criminaliteit en het gevoel van onveiligheid is hiervan een belangrijke reden. De zéér hoge slagvastheid gecombineerd met de optische zuiverheid maken Polycarbonaat plaat uitermate geschikt voor deze veiligheidsbeglazing. In vergelijking met glas bij gelijke dikte is Polycarbonaat maar liefst 250 keer sterker. Juist deze unieke combinatie van slagvastheid en transparantie zorgen ervoor dat Polycarbonaat platen veel worden gebruikt voor bouwkundige beglazings- en beveiligingstoepassingen.

 

Polycarbonaat is eenvoudig te bewerken

Voor aannemers is het een bijkomend voordeel dat PC platen eenvoudig te bewerken zijn. Dit maakt de voorbereiding en uitvoering van de klus een stuk gemakkelijker. Zo kan Polycarbonaat over het algemeen met standaard gereedschap verwerkt worden. Bewerkingen zoals zagen, frezen, boren en verspanen zijn dan ook prima uit te voeren. Op vinkkunststoffen.nl is meer informatie te vinden over het bewerken van Polycarbonaat.

 

LEXAN™, een hoogwaardig merk

Het merk LEXAN™ is, binnen de markt voor Polycarbonaat, al decennia lang een begrip. Het assortiment van dit hoogwaardige Polycarbonaat plaatmateriaal bestaat uit vele formaten, diktes en uitvoeringen. LEXAN™ platen worden ingezet in veel verschillende toepassingen, zoals veiligheidsbeglazing, machinekappen, overkappingen en lichtreclames. Voor de massieve beglazingstoepassingen worden vaak de uitvoeringen LEXAN EXELL™ D en LEXAN MARGARD™ MR5E ingezet.

Kenmerkend voor de Lexan Exell D uitvoering is de UV-coating die aan beide zijden van de plaat is aangebracht. Deze UV-coating beschermt de platen goed tegen vergeling als gevolg van weersinvloeden. Voor Lexan Exell D platen geldt een gelimiteerde garantie van 10 jaar tegen vergeling, verlies van lichttransmissie en breuk. De garantievoorwaarden zijn op aanvraag beschikbaar.

Voor toepassingen die krasgevoelig zijn, is de Lexan Margard MR5E plaat ontwikkeld. Op beide zijden van deze transparante platen is een kraswerende coating aangebracht. Voor Lexan Margard MR5E platen geldt een gelimiteerde garantie van 7 jaar tegen breuk, vergeling en coating delaminatie. De garantievoorwaarden zijn vooraf op te vragen.

Evenementen

20 jan
test margit
Rijswijk - The Minister

Meer weten

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rijswijk.

Aanmelden